maanantai 23. kesäkuuta 2014

Raparperihillo

Keittelin ensimmäistä kertaa elämässäni raparperihilloa. Resepti ei helpommaksi voi tulla. Maku on kesäinen, raikas ja kotoisan suomalainen.

Raparperihillo

500g raparperia kuutioina
3 dl hillosokeria
(vaniljaa tai kanelia mausteeksi)

Raparperi ja sokeri laitetaan kattilaan ja annetaan kiehua hissukseen miedolla lämmöllä, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Purkitetaan ja annetaan jäähtyä.


Säilömisessä on monia tapoja. Hillonhan voi ihan hyvin pakastaa, mutta lasipurkit ovat todella kauniita.
Itse toimin niin, että pesen lasipurkit ja kannet huolellisesti. Hillon kiehuessa keitän purkkeja ja kansia vedessä,  mikä desinfioi ne. Kun hillo on valmista, purkit ja kannet nostetaan kattilasta alassuin hetkeksi puhtaalle pyyhkeelle, että vesi saadaan pois. Purkit täytetään hillolla ja kannet laitetaan heti kiinni. Sen jälkeen purkit upotetaan vielä vesihauteeseen (eli siihen kattilaan, jossa on vettä) ja uppokuumennetaan viitisen minuuttia niin, että vesi heikosti poreilee (lämpötila hieman alle 100 astetta). Näin varmistetaan, ettei purkkeihin jää bakteereille kasvutilaa. Kun purkit nostetaan pois, niiden kannet ovat vielä koholla, mutta hetken jäähdyttyään ne loksahtavat kunnolla kiinni painuen alas. Tällä tavalla sokeripitoiset hillot säilyvät vuosia, jos eivät jostain syystä tule syödyksi!

Tässä vielä ns. tarjoiluehdotus.

Ei kommentteja: