keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Talvilakkiaiset

Viime vuosi oli täynnä iloisia tapahtumia ja yksi kohokohdista olivat esikoiseni lakkiaiset joulukuussa. Miten aika on voinut mennä näin nopeasti, vasta hetki sitten ilmoitin hänet leikkikouluun ja saattelin ekalle luokalle...
Tuttavapiirissä talviset lakkiaiset ovat kovasti yleistyneet. Niiden puolesta puhuu ajankohta: vierailla ei ole niin kiire, eikä ylioppilaallakaan, kun lakinsaajia on vähemmän. Itsenäisyyspäivän tienoilla vietettävä juhla osui tänä vuonna kuitenkin hieman harmillisesti pitkään viikonloppuun, eivätkä kaikki päässeet muiden matkasuunnitelmien vuoksi paikalle. Tupa oli silti täynnä ja iloinen tunnelma vallitsi loppuun asti. Koska joulukuu on yritykseni huippusesonkia ja joudun tekemään pitkää päivää, en voinut ajatellakaan tekeväni itse mitään muuta kuin siivouksen. Kaikki tuli siis valmiina. Kyllä helpottaa, kun voi luottaa ammattilaisiin ja itse saa vain nauttia hauskoista juhlista!

Olin erittäin tyytyväinen tarjoiluihin. Hyvä ruoka oli poikani toiveiden mukaista,  ja sitä oli riittävästi.

Talvi-ilta huomioitiin tarjoilussa. Osa vieraista tuli kaukaa, ja kaikilla oli oikeasti nälkä. 
Noutopöydässä oli Lime-Juhlapalvelun valmistamaa Caesar-salaattia, kasvisalaattia, lämminsavulohta, kylmäsavulohitartaria, pororieskarullia ja hyvää itse leivottua leipää. Pääruokana tarjosimme lasagnea tuoretomaattikastikkeen ja suolakurkkujen kera. 

Molemmat kalat olivat omia suosikkejani. Lohi oli itse savustettu, muistaakseni hunajalla sivelty ja salaisilla ainesosilla käsitelty... Aivan loistava. Kylmäsavulohitartar oli rapsakka ja raikas. 
Lime on hoitanut yritykseni ja perheenkin juhlia useita kertoja, ja tähän iloisen rentoon ammattilaisporukkaan voi aina luottaa - täydellistä on!

Upean kukkalaitteen tilasin Kulosaaren Kukasta. Olen tilannut sieltä aina kukat kaikkiin tärkeisiin juhliin, lasten ristiäisistä alkaen (jotka siis tuntuivat olleen äskettäin...), ja tämäkin ylitti odotukset. Kiireisenä en ehtinyt koskaan paikan päälle kukkia valitsemaan, neuvottelin vaan lyhyesti puhelimessa - ja näin upea lopputulos syntyi! Amaryllikset ovat sesongin kukkia, ja sinivalkoinen väritys taas hienosti virittää itsenäisyyspäivän aikaan. 
Tarjottimella on pororieskarullia. 

Jäkiruoaksi hankin ison Brie-kiekon tutuilta ranskalaisilta juustomaahantuojilta ja samasta paikasta tulivat suussasulavat macaronesit.  Juuston kanssa tarjosin oman firmani maahantuomaa karviaispyrettä ja ihania toast-keksejä. Kakut teki leipuriksi opiskeleva ystävä Ellu. Molemmat olivat aivan fantastisia. Etenkin taustalla oleva karpalokakku oli kaikkien mieleen. Toivottavasti pian voimme linkittää Ellun "kakkutehtaan" tähän yhteyteen! 
Ylioppilaslakkikoristeen puolestaan sommitteli Sonja Sokeriunelmia-yrityksestä. 

Lasissa on alkoholittomana juomana tarjottua omaa sekoitustani, josta ainakin osa aikuisista piti, ja osa nuorista ei kuulemma ollenkaan... Värihän on kaunis. Siinä on kivennäisvettä ja ranskalaista vadelmaetikkaa, mikä kuulostaa kieltämättä ehkä oudolta. Mutta maku oli hennon vadelmainen, olematta silti makea. Kannattaa kokeilla! 
Muuten tarjosin juomaksi samppanjaa, puna- ja valkoviiniä, olutta ja limuja sekä kivennäisvettä, ja tietysti kahvia ja teetä kakkujen kanssa. 

Mikä äitinä oikeastaan yllätti, oli tuon iloisen juhlapäivän suunnaton onnellisuus - olin ihanassa euforiassa koko päivän, niin onnellinen nuoren miehen hienosta saavutuksesta. Koulutie on pitkä ja joskus myös kivinen, ja ylioppilas on juhlansa ansainnut! 

2 kommenttia:

intiaani kirjoitti...

Oli kyllä tosi ihanaa ruokaa ja iloiset juhlat muutenkin ♥

Minna kirjoitti...

Kiitos, niin minustakin!! :)