maanantai 21. huhtikuuta 2008

Maissikanaa ranskalaiseen tapaan

Helsingin Tukkutorilla on loistava Votkinin tehtaanmyymälä, josta saa erinomaisen hyvää lihaa. Palvelukin on vailla vertaa: reseptejä ja neuvoja saa pyytämättä iloisen huumorin säestyksellä. Haimme pihvilihaa eräänä päivänä ja päädyimme ostamaan myös kanaa. Myyjä suositteli ranskalaista maissikanaa, joka on keltaista väriltään, koska kanoja ruokitaan maissilla. Maissi antaa myös mainion maun kanaan.
Näitä sitten viikonloppuna valmistamaan. Kiireisen perheenäidin siivous- ja pihatyöpäivän tehokkuusluku on huipussaan, kun ruoka valmistuu itsekseen uunissa.
Ranskalaiset kanapalat olivat vähemmän käsiteltyjä kuin suomalaiset. Luuta oli hieman ja nahatkin paikallaan.
Lorautin reilusti Olivalle-luomuoliiviöljyä uunipannun pohjalle. Poistin nahan kanapaloista, maustoin Tasty-sarjan valkosipuli-sitruunamausteella ja rouskutin merisuolaa myllystä päälle.
Kanafileet sopivat mainiosti pannuun ja ne hautuivat uunissa kypsiksi yhdessä valkosipuliperunoiden kanssa sillä välin, kun mamma ropsutti pihaa.


Kanan kanssa minusta sopii aina loistavasti Mrs Bridgesin kotona tehdyn makuinen Blue Stilton Dressing (sinihomejuustokastike), joka on todella maukas. Grillikauteen ja kanankoipiin se sopii kuin nenä päähän.
Ranskalainen ateriamme kruunattiin kunnon omenasiiderillä Normandian tapaan.
Maissikana oli erittäin hyvää ja maistui koko perheelle.

Ei kommentteja: